Monumentendag 2013

Monumentendag

Op 14 september is weer de jaarlijkse Open Monumentendag. Het programma van dit jaar ziet er voor onze kerk als volgt uit:

10.00 uur               Kerk open voor bezichtiging

10.30 - 11.00 uur    Rondleiding met uitleg over de kerk

11.00 - 12.30 uur    Workshop Gregoriaans

13.00 - 13.30 uur    Rondleiding met uitleg over de kerk

14.00 - 15.30 uur    Workshop Gregoriaans

16.30 uur               Gregoriaanse vesper volgens Oud-Katholieke Liturgie

Tijdens de workshops en de rondleidingen kunt u gewoon binnenkomen en de kerk bezichtigen.  Het is niet voor niets Open Monumentendag! Er zijn altijd mensen aanwezig die u informatie kunnen geven als u vragen heeft. 

Jaap zal in elk geval een van de rondleidingen verzorgen, die zijn gepland op verzoek van de SKED en het Bureau Binnenstad. Petra Weijers en ik zullen tweemaal de ‘Workshop Gregoriaans’ verzorgen.

"Gregoriaans is een al oude en meditatieve zangwijze. Bijzonder aan het gregoriaans in de oud-katholieke liturgie is dat deze volledig in het Nederlands gezongen wordt.
In beide workshops worden de onderdelen geoefend die ’s middags in de vesper gezongen zullen worden. De workshops staan onder leiding van pastor Robin Voorn en zangpedagoge Petra Weijers.
De workshops zijn afzonderlijk te bezoeken."

Over de dag verspreid is weer een aantal mensen als gastvrouwen en -heren in de kerk aanwezig. Monumentendag is naast een mooie gelegenheid om onze mooie kerk te laten zien ook een perfecte gelegenheid om het gezicht van onze gemeenschap te laten zien. Zonder de gemeenschap was het gebouw er immers niet!

Robin

Oud-Katholieke parochie HH Maria en Ursula, Bagijnhof 21, 2611 AN Delft

 Techniek: Sync. Creatieve Producties