Priesterwijding Robin en Joke 2013

Hier vindt u alvast wat foto's van de wijding van vandaag 9 februari. Uw redacteur zat op een vaste plaats op de derde rij. Met deze serie heeft u al enigszins een indruk van de viering. 

Kijkt u ook naar de reportage van Anette Brolenius. 

In het parochieblad van april/mei stond het volgende bij een foto die Anette maakte:

Priesterwijding Robin en Joke op 9 februari

Daar liggen ze dan: uitgestrekt in het middenpad van onze kathedraal in Utrecht tijdens de ‘Litanie van alle Heiligen’. Temidden van de gemeente die zij, elk op hun eigen plek, als priester zullen leiden en dienen. Het is een van de vele intense momenten tijdens de priesterwijding.

Later krijgen Joke en Robin de handen opgelegd; als eerste door de aartsbisschop en dan door alle aanwezige priesters uit de beide bisdommen. Zij worden gekleed met het priestergewaad: Robin krijgt het kazuifel opgelegd door zijn moeder en schoonmoeder. Aartsbisschop Joris zalft Robin en Joke en reikt hen kelk en pateen aan. De nieuwe priesters kunnen aan hun taak beginnen: zij dragen mee de mis op in deze feestelijke viering.

De volgende dag celebreert Robin in de Paradijskerk in Rotterdam. Wij zijn er weer bij als parochie en beleven het mee met onze pastor.

En nu voelt het al heel vertrouwd als Robin bij ons voorgaat. Met rust en toewijding neemt hij ons mee in de vieringen in onze kleine Nicolaaszaal.

Wij zegenen jou, Robin, voor je priester-zijn in de kerk en in de wereld!

 RV

Klikt u op de afbeelding voor een vergroting. Met de pijltjestoetsen kunt u naar de volgende foto.

 

Oud-Katholieke parochie HH Maria en Ursula, Bagijnhof 21, 2611 AN Delft

 Techniek: Sync. Creatieve Producties