Lessons & Carols 2012: een avond om stil van te worden

Lessons & Carols: een avond om stil van te worden

Renske van der Does

Het gevormde Projectkoor zou voor het eerst optreden in ‘A Festival of Nine Lessons & Carols’ in de Oud-Katholieke Parochie in Delft. Het was een meer dan geslaagde avond op 22 december. Onder de bezielende leiding van Petra en Robin werd het een schitterend gebeuren.

Het schitterende barokke kerkje vulde zich met aandachtig publiek. Het koor kwam al zingend in processie de kerk binnen. Schitterende liederen werden vierstemmig en ook solo gezongen. Mooie bijbelteksten werden er gesproken. Een heel bijzondere voorbereiding op het Kerstfeest. Mijn eigen ervaring als sopraan uit het koor is: een avond om stil van te worden.

Het Projectkoor is ontstaan door een oproep van Petra Weijers en Robin Voorn. Vijfentwintig mannen en vrouwen (tenoren, bassen, sopranen en alten) waren er nodig om het beoogde geheel te kunnen bereiken. Tien vrijdagavonden zou er met elkaar gerepeteerd worden. Daarnaast ook thuis aan zelfstudie doen. Voor iedereen spannend want velen kenden elkaar niet. Maar het enthousiasme voor de liederen en de muziek en de wijze waarop de repetities gegeven werden, maakten dat we zeer gedreven werkten aan een mooi resultaat. Petra en Robin hebben op een bijzondere wijze hard met ons gewerkt om dit te doen slagen.

Foto's van de repetitie: Hier.        

 

 

Oud-Katholieke parochie HH Maria en Ursula, Bagijnhof 21, 2611 AN Delft

 Techniek: Sync. Creatieve Producties