Christelijke meditatie volgens de WCCM

Christelijke meditatie elke maandagavond

Vanwege de op vrijdag 26/11/2021 afgekondigde verscherpte maatregelen tegen het coronavirus worden vanaf zondag 28/11 na 17:00 uur géén bijeenkomsten gehouden in de Oud-Katholieke kerk. Mensen die zich voor de meditatie hebben opgegeven krijgen (voorlopig) op maandagmiddag de inleidende tekst op de meditatie toegezonden zodat zij die zelf thuis bij mediteren kunnen gebruiken.

Meditatiegroep

Onze kerk biedt sinds enkele jaren onderdak aan een groep die zich toelegt op christelijke meditatie. Anders Meter verzorgt de inleiding en vormt de link tussen de groep en de parochie.

Gemiddeld komen er elke maandag tien mensen mediteren. Wie mee wil doen wordt verzocht vóór 20.00 uur binnen te zijn, de meditatie begint om klokslag 20.00 uur. In het stookseizoen mediteren we in de Nicolaaszaal, buiten het stookseizoen in de kerk.

Aan het begin van de meditatie lezen we een korte tekst ter inspiratie ontleend aan de website van de World Community for Christian Meditation. Na een kort vast gebed, volgt een begeleide ontspanningsoefening en de feitelijke meditatie. Daarvoor zijn we ongeveer 25 minuten stil. De meditatie eindigt ook met een vast gebed. Tijdens het mediteren herhalen we een gebedswoord of mantra. Meer daarover leest u via de verwijzing Wat is Christelijke meditatie?

De groep staat open voor nieuwe deelnemers. Ook wie uit nieuwsgierigheid gewoon een keertje wil meedoen, is welkom!

Wereldwijd zijn meditatiegroepen actief en er worden nationale en internationale ontmoetingsdagen en retraites georganiseerd. Mensen met welke achtergrond dan ook kunnen zich aansluiten om samen te mediteren. Door de wekelijkse bijeenkomsten ondervindt men steun en bemoediging om met de dagelijkse meditaties door te gaan.

Wie interesse heeft of mee wil doen kan contact opnemen met Anders Meter (atenmet@ziggo.nl).

Oud-Katholieke parochie HH Maria en Ursula, Bagijnhof 21, 2611 AN Delft

 Techniek: Sync. Creatieve Producties