Heilige Ursula

Een van de patroonheiligen van onze parochie is de Heilige Ursula. U hoeft maar 'heilige ursula' te googlen en u krijgt een keur van verhalen en afbeeldingen van haar en van haar vrouwelijke tochtgenoten, zoals bijvoorbeeld hier.

Rond haar zijn verschillende legenden ontstaan. De Heilige Ursula staat met een pijl afgebeeld; haar attribuut dat aangeeft dat zij met een pijl werd gedood. Ook bij het beeld in onze kerk zie je een pijl in haar ene hand. In haar andere hand houdt zij een palmtak; teken van het martelaarschap. Haar feestdag is 21 oktober. 

Enkele relikwieën die zich in onze kerk bevinden, worden toegeschreven aan haar gezellinnen. De Stichting Kerkelijk Erfgoed Delft (SKED) heeft een en ander dit jaar in kaart gebracht. Een van de vrijwilligers schreef een artikel daarover voor ons parochieblad. U kunt het hier lezen 


Op Ikon-kerknieuws wordt in augustus 2011 melding gemaakt van een nieuwe vondst. Zo blijven mensen bezig met het onderzoeken van haar verhaal. Onder andere dagblad TROUW bericht daarvan op 13 augustus in een meer uitgebreid artikel. Klik daarvoor hier.

Ria Verschuur schreef in het parochieblad van oktober 2013 het verhaal van St. Ursula. Klik daarvoor hier. 

 

Oud-Katholieke parochie HH Maria en Ursula, Bagijnhof 21, 2611 AN Delft

 Techniek: Sync. Creatieve Producties