Kerstproject 2014

 

Kijkt u voor het resultaat van dit project naar een verslag met foto's van de viering op 21 december in onze kerk. Klik daarvoor hier.

Een ster ging op

Een project onder leiding van een zangpedagoge waarbij het zingen in een koor en het goed, verantwoord én plezierig zingen hand in hand gaan.

Het project loopt uit op een uitvoering van het Festival of Nine Lessons and Carols in een zo authentiek mogelijke setting van deze Engelse traditie. Het project wordt voor de derde keer georganiseerd in een jaarlijkse serie projecten op het gebied van muziek en liturgie van de Oud- Katholieke parochie Delft.

Koor- en stemvormingsproject: Een ster ging op...
Op vrijdag 3 oktober 2014 begint in Delft een kort koor- en stemvormingsproject waarin onder leiding van een zangpedagoge gewerkt wordt aan een uitvoering van het traditionele Engelse Festival of Nine Lessons and Carols. Op zaterdagavond 20 december 2014 wordt het project afgesloten met deze uitvoering in de Oud-Katholieke Kerk aan het Bagijnhof in Delft, en op zondag 21 december in de Oud-Kathlieke Kerk in Den Haag.

Koor

Het koor wordt gevormd door projectkoorleden, waarbij zangers uit Delft en in het bijzonder van de Oud-Katholieke parochie voorrang bij inschrijving krijgen. Hiervoor worden ongeveer 30 zangers en zangeressen gezocht. Zangervaring is plezierig, maar ook zangers met minder of weinig ervaring kunnen mee doen.

Zangpedagoge en dirigente

Het project staat onder leiding van zangpedagoge Petra Weijers en pastoor Robin Voorn. Petra heeft een privélespraktijk in Delft en Rotterdam, en verzorgt daarnaast stemvormingscursussen en workshops. Tevens is zij dirigente van Kamerkoor Collegium Caccini te Rotterdam, de Lutherse Cantorij (Delft) en ‘t Baghijne koor, het Oud- Katholieke parochiekoor. Verder verleent zij regelmatig als solist haar medewerking aan concerten (voor verdere informatie: www.goedzingen.nl.) In de repetities zal zij alle elementen van stemvorming meenemen bij het instuderen van de partijen. De repetities beginnen met inzingen; de koordelen worden gestudeerd waarbij veel aandacht is voor hóe u zingt (stemvorming, zangtechniek) en wát u zingt.

Instuderen van de partijen

Buiten de repetities om wordt van de zangers verwacht dat ze ook thuis enige tijd besteden aan het instuderen van hun zangpartij (oefen-CD).

Duur van het project

Het project begint op vrijdagavond 3 oktober. De laatste repetitie is op vrijdag 19 december. U mag maximaal 2 van de 10 repetities missen, behalve de laatste 3 (28 november, 12 en 19 december). Aanwezigheid bij alle repetities heeft echter de voorkeur. Elke repetitieavond is er om 19.45 uur koffie. De repetitie start om 20.00 uur en eindigt om 22.00 uur.

De repetitiedata zijn:

Oktober:        3, 10, 17 en 31
November:    7, 14, 21 en 28
December:    12 en 19
De generale repetitie is op de middag voor de uitvoering op zaterdag 20 december 2014. Tijdstip wordt nog nader bekend gemaakt.

Alle repetities vinden plaats in de Oud-Katholieke Kerk, Bagijnhof 21 te Delft. Tevens wordt ook een keer in Den Haag gerepeteerd.

Uitvoeringen

Zaterdag 20 december, 20.00 uur, Delft.
Zondag 21 december, Den Haag (tijd wordt later bekend gemaakt!).

Kosten

Deelname aan het project kost in totaal € 35 (koorleden t Baghijnekoor: 25). In deze prijs is inbegrepen:

de partituur
de studie-CD
het volgen van de koorrepetitie annex stemvormingslessen

Betaling op de eerste repetitie.

Deelname en inschrijven

U kunt zich inschrijven voor dit project door het inschrijfformulier in te vullen en te retourneren vóór 19 september 2014. In verband met de maximale bezetting én een evenwichtige verdeling van de stemmen ontvangt u vóór 26 september bericht of u kunt meezingen.

Het inschrijfformulier kunt u retourneren aan: Petra Weijers

info@goedzingen.nl

Of per gewone post aan:

Zanglespraktijk Goed Zingen Landstraat 8
3141 VJ Maassluis

U kunt het formulier ook hier downloaden en mailen aan info@goedzingen.nl.

Bij onvoldoende inschrijvingen gaat het project niet door. 

Oud-Katholieke parochie HH Maria en Ursula, Bagijnhof 21, 2611 AN Delft

 Techniek: Sync. Creatieve Producties