Patroonsfeest van de H. Ursula 2013

 

 

 

Zondag, 20 oktober 2013, was een prachtige herfstdag. Toen ik ’s ochtends naar de kerk fietste genoot ik volop van het felle zonlicht en de frisse lucht. Het was een bijzondere dag, want wij vierden de feestdag van de H. Ursula. Ter ere van haar was er na afloop van de kerkdienst een lunch georganiseerd.

Bij binnenkomst zag ik dat de tafels gedekt waren met mooi tafellinnen en opgesierd met herfstbladeren en kastanjes. En toen ik de kerk binnenstapte werd ik blij verrast met een kerk, die voller was dan gewoonlijk. 

Na de feestelijke kerkdienst werd er koffie en taart geserveerd. Het was een vrolijk weerzien van oude bekenden en kennismaken met nieuwkomers. 

Na een uurtje werd het buffet klaargezet. Een mooi geheel van diverse gerechten met kleurige ingrediënten. Onder het genot van heerlijke drankjes deden we ons tegoed aan verschillende voorafjes, desembrood met tapenades, amuses met vis, schaaldieren en carpaccio. Het hoofdgerecht bestond uit gevogelte en gehaktballetjes in heerlijke sausen, gebakken aardappeltjes met rozemarijn en salades. En toe kregen we een fruitsalade. Het smaakte goed en er was genoeg. Alles verliep vlot, het was goed georganiseerd en dat is altijd prettig.

Nagenietend van de bijzondere ontmoetingen fietste ik door een zonnig Delft terug naar huis. Het was een mooie H. Ursula-viering.

Inge Renoult

De meeste foto’s werden gemaakt door uw redacteur. Tijdens de dienst fotografeerde Maarten van Stokkum. Met dank aanvaard.

Klikt u op de kleine foto voor een vergroting en navigeer met de pijltjestoetsen. 

(Wilt u een foto groot ontvangen, kijk dan hier voor informatie.)

 

Oud-Katholieke parochie HH Maria en Ursula, Bagijnhof 21, 2611 AN Delft

 Techniek: Sync. Creatieve Producties