Feest van Sint Maarten 2013 en blikkenactie

 

Sint Maarten

 

 

 

 

 

Na het succes van vorig jaar, willen we ook dit jaar weer graag samen met kinderen uit de buurt het feest van Sint Maarten vieren. Net als toen zullen we in de Nicolaaszaal lampionnen maken en wel op zondag 10 november om 14.00 uur (dit is een gewijzigde tijd).

Maandagavond 11 november beginnen we om 19.00 uur in de kerk. Daar horen we het verhaal van Sint Maarten. Daarna gaan we met z'n allen langs de deuren op het Bagijnhof in de hoop op wat lekkers. En ook op wat blikken voor onze blikkenactie voor de voedselbank.

Met blikkenactie

Sint Maarten deelde zijn mantel met een arme bedelaar. Voor ons een aansporing om dit feest ook aan een diaconaal doel te koppelen. Op de drie zondagen voor Sint Maarten (dus vanaf 20 oktober, het feest van Sint Ursula) zal er een krat achter in de kerk staan om blikken in te zamelen voor de actie ‘Blij met Blik’ van de voedselbank. Ook de bewoners van het Bagijnhof zullen we vragen de kinderen, behalve iets lekkers, ook iets mee te geven voor deze blikkenactie.

Na 11 november brengen we de blikken naar de voedselbank.

Voor opgave voor het lampionnen maken en het meelopen en voor verdere vragen kun je bij mij terecht.

Hulp bij de organisatie is nog wel nodig, vooral voor het maken van de lampionnen. Laat dus even weten als u wilt helpen.  

    Robin

Oud-Katholieke parochie HH Maria en Ursula, Bagijnhof 21, 2611 AN Delft

 Techniek: Sync. Creatieve Producties