Sint Maarten 2012 foto's met verslag

Op zaterdag 10 november kwamen er maar liefst 13 kinderen bij elkaar om samen een lampion te knutselen voor Sint Maarten. De jongste was een jaar of 2, de oudsten waren een jaar of 10. Dat was dus nogal een verschil! Gelukkig heb ik in mijn werkzame leven als leerkracht op een basisschool voor speciaal onderwijs genoeg ervaring opgedaan met klassen met grote niveauverschillen. Maar ik was toch wel erg blij met de ongeveer zeven ouders en grootouders die me hielpen!

We konden over veel materiaal beschikken dankzij een goed gevulde knutselkist die een parochiaan ons schonk en die we ook in de toekomst kunnen gebruiken. Natuurlijk zijn we daar erg dankbaar voor.

Het werd een heel gezellige ochtend en de lampions waren stuk voor stuk erg geslaagd. Voor de volwassenen was er koffie en thee, voor de kinderen hadden we chocolademelk en koek. Het liedje bleek toch best wel moeilijk, ook omdat we maar relatief weinig tijd hadden om het goed te leren.

Overbuurman Eric Hoenderkamp maakte de foto's, waar we erg blij mee zijn! Ook Joop Bakker leverde nog wat foto's van de optocht.

Klik op de foto voor een vergroting. Met de pijltjestoetsen kunt u dan heen en weer, of klik op de vergroting voor de volgende.

Op zondagavond zaten er 17 kinderen en hun (groot)ouders klaar voor het verhaal van Sint Maarten, verteld door Gerard Jellema van de Vertelkring Delft. Tijdens het vertellen heeft onze overbuurman Eric razendsnel getolkt voor twee Canadese kinderen, die ook meededen. Wat fijn als je iemand hebt die daar aan denkt, want in alle hectiek was ik dat vergeten.

Na het verhaal zijn we met de hele stoet naar buiten gegaan om langs de deuren te gaan en het lied te zingen. Ook bij de beide studentenhuizen op het Bagijnhof waren we welkom. Bij het studentenhuis met huisnummer 17 hadden ze zelfs speciaal voor ons gekleurde lichtjes opgehangen! Na een ruime drie kwartier lopen, aanbellen en zingen konden alle kinderen met een tas vol lekkers naar huis en konden we bijna 50 blikken meegeven aan de Voedselbank voor de actie 'Blij met blik'.

Het was een prachtig Sint Maarten weekeinde waar we met veel plezier op terug kunnen kijken! Iedereen die heeft geholpen en meegedaan heeft: heel erg bedankt! Op naar de volgende activiteit!

Marike

 

Oud-Katholieke parochie HH Maria en Ursula, Bagijnhof 21, 2611 AN Delft

 Techniek: Sync. Creatieve Producties