Aankondiging afscheid pastoor Robin Voorn

Mededeling zoals gedaan aan het eind van de viering op zondag 2 augustus.

 

In het derde hoofdstuk van het boek Prediker kunnen we lezen dat alles onder de hemel zijn tijd heeft. Voor mij is de tijd gekomen om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Afgelopen week heb ik monseigneur Wallet mijn ontslag aangeboden als pastoor van de parochie Delft. Per 1 november zal mij dat ontslag verleend worden en zal ik in dienst treden van het Ministerie van Defensie als Geestelijk Verzorger binnen de strijdkrachten.

Ik ben blij en dankbaar dat ik deze nieuwe uitdaging aan mag gaan, maar tegelijk doet het me verdriet dat ik afscheid zal moeten nemen van de parochie.

In de afgelopen jaren hebben we veel met elkaar opgebouwd, en ik had nog graag een paar jaar langer mee helpen bouwen. Als ik de grote bereidwilligheid van kerkbestuur, parochianen en alle anderen die onze kerk een warm hart toe dragen zie, dan ben ik daar dankbaar voor en geeft mij dat vertrouwen in de toekomst van de parochie.

Tot 1 november zal ik nog uw pastoor zijn en er samen met het kerkbestuur en in samenspraak met de bisschop alles aan doen om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen. 

Dank voor alles wat we in de afgelopen jaren samen hebben mogen delen en mogen ondernemen. Ik vertrouw er op dat we verder gaan onder de zegen van de Allerhoogste.

 

Met een hartelijke groet,

Pastoor Robin Voorn

Oud-Katholieke parochie HH Maria en Ursula, Bagijnhof 21, 2611 AN Delft

 Techniek: Sync. Creatieve Producties