Kerkennacht 2015

Dit jaar doet ook onze kerk weer mee met de landelijke Kerkennacht. Nu is dat 'nacht' wel een beetje onnauwkeurig; de kerk is van 13.00 tot 21.00 uur open. Er is een aantrekkelijk programma, waarvoor best wat belangstelling zal zijn. Dat programma bestaat niet alleen maar uit entertainment zoals met de orgelconcerten, of educatie, zoals bij de rondleidingen en de kazuifeltentoonstelling, maar ook uit zelf bezig zijn in de zangworkshop en daarna meedoen met de vesperviering. Bij het zingen en de viering kan er iets 'geproefd' worden van onze liturgie. 

Op zo'n zaterdag in juni komen er wel wat toeristen binnen, maar er zijn toch hoofdzakelijk mensen uit Delft die ons en ook de andere deelnemende kerken bezoeken. Het blijkt dan dat veel  bewoners uit Delft onze kerk nooit eerder van binnen hebben gezien, zoals een wat oudere bezoeker mij vertelt: 'Ik heb in heel de wereld kerken bezocht en nu kom ik als Delftenaar voor het eerst in deze kerk!' 

Tijdens de gesprekken met de bezoekers kom je soms tot flinke diepte over leven en geloof en niet alleen maar over alle uiterlijkheden. Dat maakt deze gelegenheid extra waardevol. 

Het is fijn dat we met relatief weinig mensen deze 'nacht' weer hebben kunnen realiseren en moe sluiten we na het opruimen  later op de avond de deuren.

RV

Klik op de kleine foto voor een vergroting en navigeer met de pijltjestoetsen.

Oud-Katholieke parochie HH Maria en Ursula, Bagijnhof 21, 2611 AN Delft

 Techniek: Sync. Creatieve Producties