Kerkproeverij

kerkproeverijKerkproeverij is gebaseerd op het Engelse Back to Church Sunday, een initiatief van Michael Harvey dat inmiddels wereldwijd succes heeft. Kerkproeverij vormt dé gelegenheid om iemand die je kent persoonlijk uit te nodigen naar een toegankelijke kerkdienst die speciaal voor hen is georganiseerd. Om zo geheel vrijblijvend te proeven aan het geloof als het ware. Dit kunnen mensen zijn in je omgeving die al een poos niet meer in de kerk zijn geweest, of die weinig met het geloof (denken te) hebben. 

We zijn namelijk wel vaak gastvrij als kerk, maar zijn we ook echt uitnodigend?

Ook als je als gelovige zelf misschien even niet zoveel meer hebt met 'de kerk', kan Kerkproeverij juist een aanleiding zijn om je te laten verrassen. Door mede-gelovigen, door te bezinnen op wat geloof betekent voor jou, door jezelf uit te dagen om (toch) iemand uit te nodigen, door biddend het gesprek aan te gaan. Met de ander, met jezelf, met God. 

Met deze breed gedragen landelijke campagne van Kerkproeverij willen we de verbinding aangaan en het uitnodigen faciliteren voor kerken. De eerste editie van Kerkproeverij vindt plaats in dit najaar, op 9 en 10 september. Inmiddels doen er al zo'n twintig kerkgenootschappen mee. De hoop is dat nog meer kerken zich inschrijven voor dit event, en er op deze wijze een cultuur van uitnodigen gaat ontstaan in kerkelijk Nederland.

Kerkproeverij is een samenwerking van de Raad van Kerken, IZB en MissieNederland. Mediapartners zijn de EO en KRO-NCRV.

Meer informatie: https://portal.eo.nl/kerkproeverij/

Oud-Katholieke parochie HH Maria en Ursula, Bagijnhof 21, 2611 AN Delft

 Techniek: Sync. Creatieve Producties